Close

Yoga

Yoga

Een aantal voordelen van yoga:

  1. Het werkt goed tegen stress. Een paar minuten yoga per dag zorgt ervoor dat je je hoofd kunt leegmaken en je kunt focussen op je lichaam en ademhaling.
  2. Spieropbouw. Bij yoga gebruik je iedere spier in je lichaam, waardoor spieren meer gedefineerd worden.
  3. Beter ademhaling. Yoga zorgt voor minder stress, verbetert de longfunctie en zorgt voor ontspanning. Veel ademoefeningen benadrukken langzamer en dieper ademhalen, wat voor ontspanning van het lichaam zorgt. We kunnen de reactie van stress op ons lichaam veranderen door anders adem te halen.
  4. Flexibelere en betere houding. Regelmatige yogastretches zorgen ervoor dat de spieren sterker worden, je core wordt sterker en dit kan ervoor zorgen dat je houding (staan, zitten, lopen en zelfs slapen) verbetert.
  5. Het geeft je immuunstysteem een boost. Doordat je beter ademt en beweegt kunnen organen beter functioneren, wat je fysieke en emotionele gezondheid ten goede komt.
  6. Meer energie. Een paar minuten yoga per dag kan je opladen en zorgt ervoor dat je je fris en energiek voelt. Dit voelt niet alleen goed vanbinnen, maar je straalt het ook uit naar anderen.
  7. Aanwezigheid. Yoga leert je meer aanwezig te zijn, om te leven in het moment, om je bewust te zijn van je eigen lichaam. Het verbindt je dus met het moment.
  8. Innerlijke rust. Regelmatig yoga doen zorgt voor mentale helderheid en kalmte. Het is een mooie manier om je op je gemak te voelen in je lichaam en met je innerlijke zelf. We moeten onszelf toestaan om te voelen en emoties hebben. En het belangrijkste: om ons comfotabel te voelen in ons eigen lichaam.
  9. Yoga gaat niet om het eindresultaat maar de weg er naar toe!
  10. En zoals Johan Noorloos het mooi verwoordt: “De yogales begint pas écht op het moment dat je van de mat afstapt”..

Lessen

De yogalessen worden gegeven op een hele mooie nieuwe locatie in Heiloo het holistisch centrum Chiron aan de Hoefsmid Chiron instituut op:

Maandag    08:45 – 10:15 Yin Yoga
Maandag    18.45  –  20.15 Yin Yoga
Woensdag  08:45 – 10:15 Yin Yoga
Donderdag 18:45 – 20:00 Vinyasa Yoga
Donderdag 20:15 – 21:30 Vinyasa Yoga